Turcia vs Italia: Anticipăm o deschidere a turneului nu prea spectaculoasă!
465

În sfârșit! Cu restanță de un an, începe Euro 2020! Meciul de deschidere se va juca vineri, 11 iunie, în Italia, pe „Stadio Olimpico” din Roma. Naționala Italiei va întâlni reprezentativa Turciei. Ora meciului: 22:00.

Avancronică înteresantă? încurajează-ne cu un like

TURCIA

Naționala Turciei intră la Euro în formă bună. „Semiluna” a disputat 3 meciuri la finele lui mai, dintre care două partide le-a câștigat și una a remizat-o. Azerbaijanul a fost învins cu un lot fără multe nume. Cu Guinea iarăși tehnicianul Senol Gunes a fost nevoit să joace cu multe rezerve, din simplu motiv că încă nu avea la dispoziție jucătorii care evoluează în campionatele de top în Europa. A fost 0-0 cu Guinea, însă deja cu Moldova și-au făcut apariția mai mulți titulari și veterani, iar rezultatul de 2-0 le conferă turcilor o oarecare încredere.  
Vorbind de încredere, antrenorul Senol Gunes e acel Senol Gunes care în 2002 a luat bronzul cu reprezentativa Turciei la Daegu, în cadrul Cupei Mondiale, în Coreea de Sud. Acesta a reluat echipa naționalei doi ani în urmă, după plecarea lui Mircea Lucescu și într-o anumită măsură, i-a dat luciul de altă dată. Desigur, e mult până la forma și gloria anilor ”90 sau 2000, însă comparativ cu perioada gri de până la 2019, acum Turcia prezintă în primul rând un joc deschis, dar și rezultate bune, ori cel puțin acceptabile. Plus, e cea mai tânără echipă de la Euro 2020 și faza construcției ei încă durează.
 Din momentul preluării, Gunes a jucat 26 meciuri, dintre care a pierdut doar 3. Au fost câteva surprize plăcute anul trecut când naționala „semilunei” a remizat 3-3 cu Germania și cu Croația, a mai bătut Rusia cu 3-2, însă adevăratele bombe au explodat în acest an: 4-2 cu Țările de Jos și 0-3 cu Norvegia, când toți se așteptau că Erling Haaland va face ravagii. 

Atacantul Burak Yilmaz, spre sfârșit de carieră e într-o formă foarte bună. Pe lângă faptul că cele 16 goluri ale sale înscrise în Ligue 1 au făcut-o pe Lille campioana Franței, acesta marchează frecvent și pentru națională, 5 goluri în ultimele 4 partide. Și vârsta lui e de 35 ani ! Iar pe lângă Yilmaz, în rândurile turcilor mai e un Hakan Çalhanoğlu, care evoluează la Milan și un șir de jucători tineri care reprezintă echipe din Anglia, precum Liverpool, West Bromwich sau Leicester City. Spre exemplu, în inima apărării, Gunes poate să-i creeze cuplu lui Merih Demiral cu ajutorul lui Kaan Ayhan, de la Sassuolo, fie – cu Caglar Soyuncu de la Leicester City, iar însuși Ozan Kabak, care a avut un debut nu prea frumos la Liverpool, s-a dovedit a fi eficient la națională la mijlocul terenului, deși de meserie e fundaș. Și asta deoarece naționala Turciei preferă să joace pe contre, apărându-se. 

Peste 2.5 goluri s-au înregistrat în 7 din ultimele 10 meciuri ale selecționatei turce.

Turcia (4-1-4-1):  Cakir; Celik, Demiral, Soyuncu, Meras; Yokuslu; Calhanoglu, Tufan, Under; Yazici; Yilmaz

ITALIA

Naționala Italiei din ultimii ani e un adevărat model de invidiat. „Squadra azzurra” nu a mai pierdut de 27 meciuri (2 ani și 8 luni), ceea ce deja e un record al naționalei. Roberto Mancini a preluat echipa țării la 15 mai 2018 și startul i s-a dat greu, cu câteva înfrângeri și remize, însă din toamna aceluiași an Mancini a construit la națională o adevărată mașină, care jocă la zero și învinge în ultimele 8 meciuri la rând. S-ar părea că scorul de 2-0 e unul din preferatele ale antrenorului, întrucât tocmai de 7 ori deja a învins așa.
Italienii de departe dețin cea mai bună apărare din Europa: 6 goluri primite în ultimele 20 meciuri jucate.(!) Asta se datorează trainicului și nemuritorului cuplu din centrul apărării: Chiellini-Bonucci (Acerbi), dar și unor opțiuni bune în aspect defensiv la mijloc, cum ar fi Jorginho, Manuel Locatelli și Bryan Cristante. Practic toți din ei cu abilități duble: creare/distrugere. Apoi mai e un Marco Verratti și Nocolo Barella, care, cel mai probabil, după Euro 2020 va pleca de la Inter la vre-un club de top pentru o sumă rotundă. Există o concurență crâncenă aproape pe fiecare pozțiție pe teren, de aceea, indiferent de lot, cei care ies în tricoul albastru vor să dovedească că anume ei merită să fie titulari și cel mai des le reușește. 

Deși nu a fost prezentă la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, „Squadra azzurra” revine în forță la Campionatul European în acest an. Formația lui Mancini a câștigat toate cele 10 meciuri din grupa sa de calificare, marcând în total 37 goluri, o medie de 3.7 goluri per meci. A urmat Liga Națiunilor, unde italienii au câștigat și acea grupă, în care mai erau Țările de Jos, Polonia și Bosnia. 
Calificările pentru Campionatul Mondial din anul 2022 se dau și mai ușor, acolo naționala Italiei a învins cu același scor de 2-0 Irlanda de Nord, Bulgaria și Lituania. Astfel, această echipă e una din cele mai în formă din Europa la ora actuală, însă trebuie de menționat și faptul că în ultimii doi ani calendaristici „squadra” a întâlnit doar două adversare mai bine clasate decât reprezentativa Turciei de azi, care e pe locul 29 în clasamentul echipelor naționale: Țările de Jos (locul 16) și Polonia (locul 21),cu care Italia a obținut câte o victorie și câte o remiză. De aceea, poate, nici nu ar fi cazul să supraestimăm echipa lui Roberto Mancini. 

Italia (4-3-3): Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne

Coeficienți

Case de pariuri 1 X 2
8,00 3.90 1.50
8.50 4.00 1.52

Avancronică înteresantă? încurajează-ne cu un like

Pronostic

Naționala Turciei a jucat de 7 ori în istorie cu cea a Italiei și niciodată nu a putut să obțină victoria, pierzând de 4 ori și remizând de trei. 
De asemenea, „Semiluna” a pierdut primul meci de la ultimele 4 ediții ale Campionatului European (turneu final) și faptul că acum va deschide competiția cu Italia, în capitala acesteia, o dezavantajează psihologic din start, mai ales că în tribune vor fi peste 23 mii spectatori. 
Deși formal, terenul se consideră neutru, jucători precum Ciro Immobile, Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Francesco Acerbi cunosc fiecare centimetru al acestui teren, întrucât evoluează aici ani de zile. Pe de altă parte, naționala Turciei a dovedit deja în nenumărate rânduri că are un joc bine organizat, poate rezista, răbda…ceda ușor posesia și să pună probleme pe contre. Da, uneori trecerea din apărare în atac se face mai greu, însă anume cu posesie mică aceștia au bătut Țările de Jos și Norvegia la scor în Oslo în acest an, anul trecut au remizat 3-3 cu Germania la Cologne, iar în 2019 au scos surprinzător, un egal de 1-1, cu Franța, la Paris. Toate cu posesie de 30-36%. De aceea, echipa lui Senol Gunes nu trebuie subestimată.
Reieșind din faptul că e partida de deschidere, plină de emoție și niciuna din echipe nu s-ar arunca cu tot efectivul în atac, mizăm pe o remiză la pauză (probabil 0-0) și dacă italienii vor avea suficientă forță și noroc, vor marca în repriza secundă 1-2 goluri și vor obține trei puncte. Anume acest scenariu pare cel mai real să se producă. Dacă se termină cu egal, nu va fi o surpriză mare. 

Pariaza acum
Pronostic1: X2 & Sub 2.5 goluri în meci, cota 1.75
Pronostic2: Egal la pauză, cota 2.10. 
Agentia: Bet 635 cote bune

Va cîștiga acest pariu?

Da 100.00%
3
Nu 0.00%
0

Comentarii